Bolesti dodatkom


low-carb dijeta hipertenzije kako napraviti sirutke hipertenzije

Bolje zdravlje. Upišite riječi Vitamin A kao dodatak prehrani za sprječavanje smrtnosti i bolesti u djece dobi od 6 mjeseci do 5 godina Manjak vitamina A je važan javnozdravstveni problem u zemljama niskih i srednjih prihoda, koji pogađa milijuna djece mlađe od 5 godina.

dijagnoza ishemije i hipertenzije crvene mrlje na licu za hipertenziju

Manjak vitamina D u djece povećava rizik od niza zdravstvenih problema, bolesti dodatkom što su bolesti dišnog sustava, bolesti dodatkom, ospice, problemi s vidom i može dovesti do smrti. U ovom Cochrane sustavnom pregledu uključena su 43 randomizirana kontrolirana pokusa u kojima je sudjelovalo Rezultati sustavnog pregleda pokazuju da davanje kapsula vitamina A djeci u dobi od 6 mjeseci do 5 godina može smanjiti broj smrti i nekih bolesti.

Smrtnost od ospica, dišnih infekcija i meningitisa nije se specifično smanjila, ali vitamin A može smanjiti nove pojave proljeva i ospica.

MEDICINSKI VIDEO LEKSIKON: Parkinsonova bolest - sve što trebate znati

Kad ljudi uzimaju visoke doze vitamina A, imaju veću vjerojatnost povraćanja unutar sljedeća dva dana. Bilješka o prijevodu: Hrvatski Cochrane Prevela: Livia Puljak Ovaj sažetak preveden je u okviru volonterskog projekta prevođenja Cochrane sažetaka.

enalapril doza u hipertenzije hipertenzija infracrveni

Uključite se u projekt i pomozite nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.