Citomegalovirus hipertenzija


Taj je virus član porodice herpesa i širi se putem tjelesnih tekućina, a simptomi se uglavnom pojavljuju samo kod osoba oslabljenog imuniteta, najčešće kod osoba s transplantatima.

  1. Humani Citomegalovirus • CMV • Cytomegalovirus
  2. Među tim čimbenicima najvažniju ulogu imaju povišene masnoće u krvi, a zatim povišeni krvni tlak, pušenje cigareta, prekomjerna tjelesna težina, smanjena fizička aktivnost, učestali stresovi, šećerna bolest.
  3. Oštećenje vida sa znacima infekcije centralnog nervnog sistema Motorna i psihička retardacija Mikrocefalija Smrtnost je veoma visoka u ovom obliku bolesti.
  4. Hipertenzije i kisik
  5. Studija povezuje infekciju citomegalovirusom i gubitak sluha - manastirea-crasna.com
  6. Citomegalovirus i oštećenja krvnih žila - manastirea-crasna.com
  7. ORG FROM: ETDOSHISHA.

No prema rezultatima istraživanja Beth Israel Medicinskog centra, taj virus podiže krvni tlak i ukrućuje arterije kod 30 posto inficiranih osoba, a da toga nismo ni svjesni. Je li osoba inficirana CMV virusom, moguće je doznati samo analizom krvi.

Nova saznanja ukazuju na to da jednostavni antivirusni lijekovi mogu prevenirati kardiovaskularne bolesti kod tisuća ljudi i na taj način spasiti brojne živote. Clyde Crumpacker, koji je vodio ovo istraživanje, kaže: 'Infekcije CMV-om vode do povećanja krvnog tlaka, a kada su kombinirane s prehranom bogatom kolesterolom, rezultiraju stezanjem arterija.

hipertenzija aplikacija dibikora koji postupci za hipertenziju

To pak povećava rizik od srčanih bolesti i infarkta. Znanstvenici vjeruju da sada znaju razlog zbog kojeg virus oštećuje krvne žile.

sta snizuje tlak prednosti u hipertenzija stupnja 2

Kada CMV inficira stanice koje se nalaze u zidovima krvnih žila, tada dolazi do male, ali kronične upale. S godinama ta upala može uzrokovati stezanje arterija, što dovodi do povećanog krvnog tlaka i većeg rizika od citomegalovirus hipertenzija udara. No CMV ne uzrokuje upalu ili stezanje arterija kod svakoga.

bakin recept za hipertenziju kako izliječiti hipertenziju drugog stupnja

Zapravo, brojni su slučajevi kada zaraženi tim virusom ne citomegalovirus hipertenzija znakove upala u arterijama. Najčešće je razlog taj što svatko od nas drugačije reagira na upale, što zbog prehrane, što zbog životnog stila ili stanja imunološkog sistema.

Podložnije citomegalovirus hipertenzija su svakako osobe s kroničnim upalnim bolestima poput multiple skleroze ili alergija, a upravo bi oni, u slučaju da se pokaže da su zaraženi CMV-om, trebali primati antivirusne lijekove. Osim toga, u takvim slučajevima preporučuje se zdravija prehrana, bazirana na puno svježeg voća i povrća te riba, jer te namirnice imaju citomegalovirus hipertenzija svojstva.