Hipertenzija baka


hipertenzija baka

Svaki treći stanovnik Hrvatske boluje od ove bolesti, provjerite jeste li ugroženi Hina Svaki treći stanovnik Hrvatske ima povišeni krvni tlak, koji se danas u svijetu smatra ubojicom broj jedan, a kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrtnosti u gotovo svim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, gdje su samo u Kardiovaskularne bolesti bile su uzrok hipertenzija baka u 47,4 posto slučajeva, a od njih su u Podaci pokazuju da se 60 posto osoba s hipertenzijom liječi, odnosno da dobiva preporuke i liječničke recepte za lijekove protiv visokog tlaka, no kontrola tlaka postiže se svega kod 20 posto bolesnika, dodaje Jelaković.

Uzroci hipertenzije su pretilost, premalo tjelesne aktivnosti, prekomjeran unos kuhinjske hipertenzija baka, alkohol, pušenje, ali i šećerna bolest te oštećenja hipertenzija baka.

hipertenzija baka

Tekst se nastavlja ispod oglasa Sve je to moguće spriječiti, ističe Jelaković, no ljudi teško mijenjaju loše navike pa su dosadašnji pokušaji i programi provedbe hipertenzija baka polučili slabi uspjeh. Drugi je razlog loše kontrole visokog tlaka to što trećina oboljelih nikada ne uzme ni jedan propisani lijek, a oni koji počnu s liječenjem s vremenom propuštaju udžbenika hipertenzija. U Hrvatskoj su dostupni svi lijekovi za liječenje hipertenzije, kao i suvremene intervencijske metode.

Hrvatsko društvo za hipertenziju pripremilo je ove godine smjernice za dijagnostiku te bolesti, gdje su jasno određene pretrage koje treba napraviti kod određenih pacijenata, što bi liječnicima trebalo olakšati pristup liječenju.

hipertenzija baka

Znate li nešto više o temi ili želite hipertenzija baka grešku u tekstu?