Hipertenzija pelud. Hipertenzija


  • Ni djeca nisu pošteđena hipertenzije 1. dio | manastirea-crasna.com
  • Progesteron i hipertenzija
  • Hipertenzija - PLIVAzdravlje
  • Trenutno snižavanje tlaka
  • Visoki krvni tlak | Nastavni zavod za javno zdravstvo
  • Boli me srce daje na lopatici i lijevo
  • Odrastanje i početak puberteta već su sami po sebi turbulentna životna razdoblja, koja ionako pridonose varijabilnosti krvnog tlaka.

Printaj Stranica Pelud Cvjetni prah ili cvjetna pelud je jedinstveni dar  prirode, optimalno uravnotežen i upotpunjen omjer vrijednih prirodnih sastojaka.

Pozitivno djeluje kod anemije i hipertenzije, umiruje preopterećeni nervni sustav i olakšava probleme probavnog sustava.

hipertenzija pelud

Izuzetne rezultate postiže u liječenju hipertenzija pelud. Veličina cvjetne peludi hipertenzija pelud u prirodi razlikuje pa je tako djelimo na vrlo malu 2,5 — 10 mikronamalu 10 — 25 mikronasrednju hipertenzija pelud — 50 µmkrupnu 50 — µmvrlo krupnu — µmte na gigantska zrna cvjetne peludi preko µm. Pčele oprašujući cvjetove biljaka istu sakupljaju te unose u košnicu za potrebe njihove zajednice grudice koje sadrže od stotinu tisuća do nekoliko miljuna peludnih zrnaca.

hipertenzija pelud

Redovnom upotrebom popravlja opće zdravstveno stanje organizma, ublažava posljedice stresa i daje snagu potrebnu za svakodnevne napore. Sama pelud ili cvjetni hipertenzija pelud nije proizvod pčela, već su to muške spolne stanice biljaka koje pčele prikupe obilazeći cvjeće.

Hipertenzija

Različiti cvjetovi u prirodi daju različitu pelud, kako po boji tako i po hranjivim vrijednostima, a pelud iste biljke ima istu veličinu, površinu, boju i oblik. Pčele pelud koriste kao hranu za mlade naraštaje. Pelud im je važna kako za proizvodnju matične mliječi tako i za rad njihovih jedinstvenih voštanih žlijezda koje služe za proizvodnju voska. U jesen kod priprema zajednica za zimu pelud im je važna za stvaranje masnog-bjelančevinastog tkiva koje im omogućuje lakše prezimljavanje.

Cvjetna pelud važan je proizvod jer u nedostatku njenog unosa u košnicu prestaje zalijeganje matice. Jake i zdrave pčelinje zajednice uvijek osiguravaju određenu količinu peludi smještanjem u čelije voštanih saća, na koje zatim nanose tanke slojeve propolisa kao zaštitu od kvarenja, a sve kako bi mogle još u zimskom periodu početi s hranjenjem svog legla.

hipertenzija pelud

Cvjetna pelud je vrlo osjetljiv proizvod kojeg treba vrlo pažljivo sakupljati i nakon toga sušiti ili smrznuti. Sakupljena svježa pelud sadrži mnogo vlage, te ju je potrebno prije pakiranja ukoliko se ne smrzava sušiti na prozračnom i sjenovitom mjestu. Pogrešno sušenje i skladištenje peludi dovodi do gubitka svih vrijednosti ove vrijedne namirnice i čini je neprimjerenom hipertenzija pelud probavu.

Hipertenzija pelud pelud u sebi sadrži velik postotak vlage.

Povišen krvni tlak ili arterijska hipertenzija uvriježeno se smatra bolešću odraslih, s učestalošću od 25 do 40 posto među odraslim stanovništvom. Danas je jedan od četiri najčešća rizična čimbenika za pobolijevanje i smrtnost od kardiovaskularnih, cerebrovaskularnih i bolesti bubrega, a prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji SZO i vodeći uzrok smrtnosti današnjice.

Kao takva se može isporučiti kupcu ukoliko udaljenost nije prevelika u smrznutom obliku. Sušenje peludi bilo je u pčelarstvu upotrebljavano prije postupka skladištenja zamrzavanjem u hermetički zatvorenim vrećicama.

hipertenzija pelud

Osim toga sušena cvijetna pelud daleko je praktičnija za prodaju na malo u lokalnim tržnicama i ostalim malo prodajama pčelinjim proizvodima. Rok trajanja pravilno obrađene i upakirane suhe peludi je 1 godina.

Svježu pelud dozvoljeno je držati i u specijalnim rashladnim komorama na temperaturi od18°C.

hipertenzija pelud

Rok trajanja peludi umiješane u med je 2 godine, bez miješanja u zamrznutom stanju 1godina. Pelud pripremljena za tržište u bilo kom obliku ne smije sadržavati nikakve druge moguće nečistoće.

hipertenzija pelud

Način konzumiranja: uzima se ujutro sama, umiješana u med ili sa tekućinom voda, čaj, mlijeko, jogurt.