Hipertenzija rajčice


Ako pijete neslani sok od rajčice, i to hipertenzija rajčice ml dnevno, smanjit ćete krvni tlak i kolesterol te tako izbjeći razvoj srčanih bolesti.

ayurvedski liječenje hipertenzije

Medicinski i stomatološki fakultet Sveučilišta Tokio promatrao je osobu tijekom godinu dana koji su pili koliko su htjeli.

Ispitanici su vodili dnevnik u koji su upisivali koliko su točno soka od rajčice popili tijekom dana, kao i svaku dobru promjenu u zdravlju koju bi primijetili.

normalan pritisak za starije osobe

Većina sudionika je pila oko ml soka bez soli. Krvni tlak se smanjio za 3 posto kod 94 volontera kod kojih nije dijagnosticirana hipertenzija.

dijete hipertenzija adolescent

Kolesterol može blokirati krvne žile i izazvati srčani i moždani udar. Slični učinci primijećeni su i kod muškaraca i kod žena, kao i kod različitog uzrasta. Likopen, kemikalija koja rajčici daje crvenu boju, smanjuje stvaranje taloga u krvnim žilama, naročito arterijama i skida krvni tlak.

hipertenzija u očima

Sastojci iz rajčice smanjuju apsorpciju kolesterola u crijevima i sintezu kolesterola u jetri. Kada ima previše kolesterola u krvi, dolazi do začepljenja arterija i zadebljanja njihovih hipertenzija rajčice što izaziva arterosklerozu.

gašenje liječenje hipertenzije

Znanstvenici upozoravaju da ne treba piti više od ml voćnog soka dnevno zbog količine šećera koju sadrži platifillin hipertenzija sebi.