Hipertenzija smjernice. Smjernice za liječenje arterijske hipertenzije


hipertenzija može piti

Zadnja promjena Hipertenzija smjernice 28, Podijeli Smjernice o arterijskoj hipertenziji iz Europskog društva za hipertenziju ESH i Europskog kardiološkog društva ESC slijede smjernice koje su dva društva zajednički izdala Smjernice o arterijskoj hipertenziji, objavljivanje novog dokumenta 6 godina nakon prethodnog smatralo se pravodobnim, jer su tijekom tog razdoblja provedene važne studije hipertenzija smjernice objavljeni su mnogi novi rezultati o dijagnozi i liječenju osoba s povišenog krvnog tlaka BPčineći potrebna usavršavanja, preinake i proširivanje prethodnih preporuka.

Iako to nije učinjeno u smjernicama iz Također se smatralo da bi to moglo učinkovitije upozoriti liječnike na preporuke koje se temelje na mišljenjima stručnjaka, a ne na dokazima.

donat mg i visoki tlak

To nije neuobičajeno u medicini, jer za velik dio svakodnevne medicinske prakse nije dostupna dobra znanost i preporuke stoga moraju proizlaziti iz zdravog razuma i hipertenzija smjernice kliničkog iskustva, što oboje može biti pogrešivo. Kada se na odgovarajući način prepoznaju, to može izbjeći da se smjernice shvate kao propisane i pogoduje izvođenju studija u kojima prevladava mišljenje i nedostaju hipertenzija smjernice. Četvrto načelo, u skladu sa svojom obrazovnom svrhom, jest pružanje velikog broja tablica i skupa sažetih preporuka koje bi liječnici mogli lako i brzo potražiti u svojoj rutinskoj praksi.

hipertenzija zauvijek

Europske članove Radne skupine zadužene za smjernice o hipertenziji iz