Hipertenzije, hidrocefalus


hipertenzije, hidrocefalus

Ustezanje kortikosteroida nakon produžene primjene Hormon rasta kod bolesnika s manjkom Nalidinska kiselina i nitrofurantoin Tetraciklin hipertenzija dati derivati tetraciklina Velike doze vitamina A Bilateralni edem papile je gotovo uvijek prisutan. Poneki bolesnik je bez simptoma, ali se pri rutinskom oftalmološkom hidrocefalus ustanovi edem papile.

hipertenzije, hidrocefalus

Neurološki pregled je uredan osim što se kod nekih pacijenata može ustanoviti djelomična kljenut 6. Dijagnoza i liječenje Dijagnoza se postavlja klinički, a hipertenzije na temelju normalnog neuroradiološkog nalaza mozga prednost ima MR s venografijom i lumbalnom punkcijom koja pokazuje povišen tlak otvaranja i normalni laboratorijski nalaz likvora.

hipertenzije, hidrocefalus

U rijetkim slučajevima, neki lijekovi i poremećaji mogu uzrokovati kliničku sliku koja sliči idiopatskoj intrakranijalnoj hipertenziji vidi TBL. Liječenjem se želi smanjiti intrakranijalni tlak nizom lumbalnih punkcija i diureticima npr. Glavobolja može popustiti na NSAR ili na lijekove hipertenzije migrenu. Pretili bolesnici bi trebali biti na redukcijskoj dijeti i smršaviti.

hipertenzije, hidrocefalus

Ako unatoč nizu lumbalnih punkcija i farmakoterapiji dođe do gubitka vida, može biti indicirana fenestracija optičkog živca hipertenzije lumboperitonealna drenaža. Potrebni su česti hidrocefalus pregledi uključujući kvantitativne preglede vidnih polja radi praćenja terapijskog odgovora; hipertenzije ispitivanje oštrine vida nije dovoljno osjetljivo da bi upozorilo na prijeteći gubitak vida.

hipertenzije, hidrocefalus

Hidrocefalus ovom poglavlju:.