Ječam hipertenzija, Povezani članci


ječam hipertenzija

Autor mr. Mirela Marić, nutricionistica Podijelite članak Svaka vrsta hrane ima određena farmakološka svojstva, što znači da pojedine namirnice mogu poboljšati ili pogoršati tijek bolesti ili zdravstvenog stanja.

ječam hipertenzija

Zbog toga je nužno pravilno odabrati namirnice, odnosno one ječam hipertenzija treba izbjegavati pri određenim bolestima ili zdravstvenim stanjima. Prehrana utječe na zdravlje srčanog mišića tako da djeluje na zdravlje krvnih žila i na normalni krvni tlak.

ječam hipertenzija

Poznato je da su bolesti srca povezane s načinom prehrane više od bilo koje druge bolesti. Dobro je poznato da je zapadnjački način prehrane, u kojem prevladavaju zasićene masti, aditivi i slatkiši, poguban za zdravlje krvnih žila, a time i srca.

ječam hipertenzija

Karakterizira je umjerena upotreba mesa, mlijeka, sira, visoki unos složenih ugljikohidrata ječam hipertenzija, palenta, tijesto, rižasvježeg voća i povrća koji uz vitamine i minerale predstavljaju bogati izvor dijetalnih vlakanaredovita upotreba ribe idealan izvor omegavišestruko nezasićenih masnih kiselina i masti u obliku maslinova ulja. Tako se sprečavaju kronične bolesti povezane s prehranom.