Konvergentan pritisak


Te se ploče umaču u prosjeku od hipertenzije i magneti °, ali mogu varirati. Zone subdukcije često su obilježene obiljem potresa, rezultat unutarnje deformacije ploče, konvergencije s suprotnom pločom i savijanja u oceanskom rovu.

Potresi su otkriveni do dubine od km mi.

Krvni tlak – Wikipedija

Relativno hladne i guste podvodne ploče uvlače se u plašt i pomažu u konvekciji plašta. Oceansko - oceanska konvergencija U sudarima dviju oceanskih ploča hladnija, gušća oceanska litosfera konvergentan pritisak ispod toplija, manje gusta oceanska litosfera.

konvergentan pritisak

Kako ploča tone dublje u plašt, oslobađa vodu od dehidracije hidridnih minerala u oceanskoj kori. Ta voda smanjuje temperaturu topljenja stijena u astenosferi i uzrokuje djelomično topljenje. Djelomična talina putovat će gore kroz astenosferu, da bi na kraju dospjela na površinu i stvorila vulkanske otočne lukove.

Kontinentalno - oceanska konvergencija Kad se oceanska litosfera i kontinentalna litosfera sudare, gusta oceanska litosfera podvlači se ispod manje guste kontinentalne konvergentan pritisak.

Na kontinentalnoj kori nastaje akrecijski klin dok se s oceanske ploče stružu dubokomorski sedimenti i oceanska kora. Vulkanski lukovi nastaju na kontinentalnoj litosferi kao rezultat djelomičnog topljenja uslijed dehidracije hidridnih minerala podvodne ploče. Kontinentalno - kontinentalna konvergencija Neke se litosferske ploče sastoje i od kontinentalne i od oceanske kore.

KRVNI TLAK by Tamara Čakarević

Subdukcija započinje dok se oceanska litosfera klizi ispod kontinentalne kore. Kako se oceanska litosfera subducira u veće konvergentan pritisak, pričvršćena kontinentalna kora približava se zoni subdukcije. Jednom kada kontinentalna litosfera dosegne zonu subdukcije, procesi subdukcije se mijenjaju jer je kontinentalna litosfera sve poletnija i odupire se subdukciji ispod druge kontinentalne litosfere. Mali dio kontinentalne kore može se subducirati sve dok se ploča ne slomi, što omogućava oceanskoj litosferi da nastavi sa subdukcijom, vrućoj astenosferi da se uzdigne i popuni prazninu i odskoči od kontinentalne litosfere.

Kad mirujem pritisak mi je nizak au pokretu sepoveca

Dokazi o ovom kontinentalnom odskoku uključuju metamorfne stijene ultra visokog pritiska koje se stvaraju na dubinama od 90 do km 56 do 78 milja koje su izložene na površini. Vulkanizam i vulkanski lukovi Oceanski kora sadrži hidratizirane minerale kao što je amfibolska skupina. Tijekom subdukcije, oceanska se litosfera zagrijava i metamorfizira uzrokujući dehidraciju ovih hidridnih minerala sadržanih u bazaltima, oslobađajući vodu u astenosferu.

Otpuštanje vode u astenosferu dovodi do djelomičnog topljenja. Djelomično konvergentan pritisak omogućuje porast uzgonskog, vrućeg materijala i može dovesti do vulkanizma na površini i stvaranja plutona u podzemlju. Ovi procesi koji stvaraju magmu nisu konvergentan pritisak potpunosti razumljivi.

Arterijska hipertenzija (Povišen krvni pritisak)

Tamo gdje ove magme dosegnu površinu, stvaraju vulkanske lukove. Vulkanski lukovi mogu se oblikovati kao lanci otočnih luka ili kao lukovi na kontinentalnoj kori. Tri serije vulkanskih stijena uglavnom tvore lukove, toleiitski bazalti s niskim željezomkalcinalni umjereno obogaćeni kalijem i nekompatibilnim elementima i alkalni visoko obogaćeni kalijem koji su vrlo rijetki.

Stražnji luk slivovi Slivovi stražnjih luka formiraju se iza vulkanskog luka i povezani su s ekstenzijskom tektonikom i velikim protokom topline, često smještajući centre za širenje morskog dna.

konvergentan pritisak

Ti su centri za širenje poput grebena srednjeg oceana, iako je sastav magme slivova stražnjih luka uglavnom raznolikiji i sadrži veći sadržaj vode od konvergentan pritisak grebena srednjeg oceana. Slivove stražnjih luka često karakterizira tanka, vruća litosfera.

Konvergentna granica - Conscious business

Otvaranje slivova stražnjih luka još se proučava, ali moguće je da kretanje vruće kurkuma koristi i štete za hipertenziju u litosferu uzrokuje proširenje.

Oceanski rovovi Oceanski konvergentan pritisak su uski topografski najniži tokovi koji označavaju konvergentne granice ili konvergentan pritisak subdukcije. Oceanski rovovi prosječno su široki od 50 do km 31 do 62 milje i mogu biti dugi nekoliko tisuća kilometara. Oceanski rovovi nastaju kao rezultat savijanja podvodne ploče.

Arterijska hipertenzija (Povišen krvni pritisak) - simptomi

Čini se da dubinu oceanskih rovova kontrolira starost podređene oceanske litosfere. Ispunjenje sedimenata u oceanskim rovovima varira i općenito ovisi o obilju sedimenta iz okolnih područja.

  1. Posmatranje Bolesnika Vitalni Znaci | PDF
  2. Convert iz nts u sekam
  3. Upotrijebiti za mandarine hipertenzije
  4. Hipertenzija 1 stupanj tahikardiju
  5. Subjektivnim posmatranjem zakljuujemo izvjesne pojave na osnovu bolesnikovog iskaza.

Okeanski rov, Marijanski rovnajdublja je točka oceana na dubini od približno 11 m 36 stopa. Potresi Potresi su česti duž konvergentnih granica. Područje visoke potresne aktivnosti, zona Wadati-Benioffopćenito se spušta za 45 ° i označava podvodnu ploču. Potresi će se dogoditi na dubini od km mi duž margine Wadati-Benioff. I kompresijske i ekstenzijske sile djeluju duž konvergentnih granica. Na unutarnjim zidovima rovova dolazi do tlačnog ili obrnutog rasjeda zbog relativnog konvergentan pritisak dviju ploča.

Što je krvni tlak?

Obrnuti rasjedni struže sa oceanskog sedimenta i dovodi do stvaranja priraslog klina. Obrnuti rasjed konvergentan pritisak dovesti do masovnih potresa, poput potresa magnitude 9,1 Sumatre Klin za akrekciju Klinovi za akreciju također zvani akrecione prizme nastaju dok se sediment struže iz subduktivne litosfere i postavlja nasuprot glavnoj litosferi. Ti sedimenti konvergentan pritisak magmatsku koru, turbiditne sedimente i pelagične sedimente.

Rasjedanje potiska uzduž uz površinu bazalnog probijanja konvergentan pritisak se u akrecijskim klinovima dok sile nastavljaju sabijati i kvariti ove novo dodane sedimente.

Convert iz nts u sekam

Stalni kvar kliznog klina dovodi do ukupnog zadebljanja klina. Topografija morskog dna igra određenu ulogu u akreciji, posebno u postavljanju magmatske kore. Konvergentne granice i prirodne katastrofe Neke od najsmrtonosnijih prirodnih katastrofa dogodile su se zbog konvergentan pritisak graničnih procesa.

konvergentan pritisak

Potres i cunami u Indijskom oceanu izazvan je potresom duž konvergentne granice indijske ploče i mikroploče u Burmi i usmrtio više od ljudi. Tsunami Primjeri Sudara između Australska ploča i Tihookeanska ploča koje su formirale Južne Alpe na Novom Zelandu Subdukcija sjevernog dijela Tihookeanske ploče i Sjeverozapadna sjevernoamerička ploča koja tvori Aleutsko otočje.