Škrob hipertenzija


Rezistentni škrob i škrob hipertenzija škrob hipertenzija Tipična zapadnjačka prehrana siromašna je vlaknima, a povezuje se s povećanim rizikom od karcinoma debelog crijeva. Iako se smatra da Australci konzumiraju više prehrambenih vlakana od većine stanovnika zapadnih zemalja, i dalje je karcinom debelog crijeva drugi po učestalosti među karcinomima u Australiji, s 30 novodijagnosticiranih slučajeva svaki dan.

masaže za hipertenziju i hipotenzija merenje krvnog pritiska preko telefona

Radi se o tzv. Rezistentni škrob se ne probavlja u tankom crijevu već neprobavljen dolazi u debelo crijevo, škrob hipertenzija pokazuje pozitivne učinke na zdravlje crijeva. Nalazi se u leguminozama, kruhu i pahuljicama od cjelovitih žitarica, bananama i kuhanim rajčicama, tjestenini i riži.

hipertenzija nakon 50 godina hipertenzija pedigre bolest

Konzumacija rezistentnog škroba štiti od oštećenja DNA u crijevu, što je zapravo i uzrok karcinoma. Preporučuje se 20 grama škroba na dan, što je 4 puta više od uobičajenih količina u zapadnjačkom načinu prehrane.

što je hipertenzija, srce povisen donji pritisak forum

Količina od 20 grama se nalazi u otprilike 3 šalice kuhane leće. Cilj je povećati konzumaciju škroba na način povećanja njegovih količina u žitaricama koje se često koriste, poput pšenice i ječma.

Navedeno je objavljeno u časopisu The Journal of Nutrition.

Kolesterol & hipertensi BEKAM Solusinya