Narančasta hipertenzija


narančasta hipertenzija vrećice ispod očiju za hipertenziju

Od listopada građanima dostupniji lijekovi s nadoplatom Od listopada građanima dostupniji lijekovi s nadoplatom Naime, od listopada ove godine građani će u najbližoj ljekarni uključenoj u program moći bez naknade preuzeti narančasta hipertenzija Narančastu karticu ", koja im već pri prvoj kupnji omogućuje između 10 i 40 posto manju nadoplatu za tvrtkine najtraženije lijekove uvrštene na dopunsku listu HZZO-a, poznatije kao lijekove s nadoplatom.

Riječ je o lijekovima za snižavanje povišenog krvnog tlakaliječenje refrakterne epilepsije i liječenje muškaraca s benignom hiperplazijom prostate BHP.

S jedne strane smo svjedoci starenja stanovništva i sve većih rizika od obolijevanja koji uzrokuju rast troškova zdravstvenog sustava.

narančasta hipertenzija diastolični krvni tlak nizek

S druge strane teška ekonomska situacija ograničava dostupnost lijekova određenim kategorijama stanovništva. Upravo je zato naša tvrtka u Sjedinjenim Američkim Državama i nizu europskih zemalja pokrenula program koji lijekove s nadoplatom čini dostupnijima svim građanima.

narančasta hipertenzija hipertenzija, srčanog ritma 120

Izuzetno sam ponosan narančasta hipertenzija je GlaxoSmithKline prva tvrtka u Hrvatskoj koja se odlučila na narančasta hipertenzija ove vrste društveno odgovornog programa te se nadam da će Narančasta kartica potaknuti i ostale sudionike na tržištu na slične inicijative", istaknuo je predsjednik GlaxoSmithKlinea Marko Mataija. Očekuje se da će Narančasta kartica samo u prvoj godini provedbe građanima donijeti uštedu od oko 12 milijuna kuna, a iz tvrtke najavljuju daljnje proširenje liste lijekova uvrštenih u program te dodatne pogodnosti kao što su praćenje korištenja pojedinih lijekova narančasta hipertenzija pripadajućih troškova ulaskom na korisničke stranice te lakšu prijavu nuspojava, a sam program će se u budućnosti obogatiti i drugim korisnim sadržajima.

narančasta hipertenzija polarizirajući smjesa hipertenzija

Upravljanje svim narančasta hipertenzija u potpunosti je prepušteno domaćoj informatičkoj tvrtki IN2, koja je radila na brojnim projektima u zdravstvu, pa tako i za ministarstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te brojne bolnice. Bitna karakteristika sustava Narančaste kartice jest jednostavnost i visoka razina dostupnosti, zahvaljujući kojoj će građani do inovativnih lijekova dolaziti na brz i pouzdan način", objasnio je Ozren Pezo, direktor prodaje informatičke tvrtke IN2. Već ovih dana počinje testiranje Narančasta hipertenzija kartice u odabranim ljekarnama, a uz podršku Hrvatske ljekarničke komore koja je ujedno i partner projekta.

Iz komore očekuju uključivanje u program Narančaste kartice većine, ako ne i svih svojih članica.

Na hrvatskom tržištu danas već postoji veliki broj ljekarni koje su društveno odgovorne, a ovu priliku iskoristio bih kao poziv da se priključe projektu Narančaste kartice. Time bi ljekarne aktivno sudjelovale u programu koji će lijekove s nadoplatom učiniti dostupnijima svim građanima.

  1. Vazodilatatori za hipertenziju mišljenja
  2. Izvor: Svjetska zdravstvena organizacija WHO ,
  3. Liječenje hipertenzije concor kor
  4. Noliprel liječenje hipertenzije

Posebno nam je drago što se ovim programom jača uloga ljekarništva u organizaciji zdravstvene zaštite u Hrvatskoj", zaključio je predsjednik Hrvatske ljekarničke komore Mate Portolan. Detaljnije informacije o Narančastoj kartici, kao i popis ljekarni uključenih u program dostupni su na službenoj internetskoj stranici www.

narančasta hipertenzija magnezij oštećenja u hipertenziji