Nogomet hipertenzija


Sve dobrobiti nogometa Osim što za muškarce predstavlja idealnu priliku da se redovito druže s prijateljima i uživaju u isključivo muškom svijetu, najvažnija sporedna stvar na svijetu - nogomet, učinkovit je za snižavanje povišenog krvnog tlaka.

nogomet hipertenzija hipertenzija jedić

Do ovog su zaključka stigli udružemi istraživači Sveučilišta Exeter i Sveučilišta u Kopenhagenu koji su pratili 22 muškarca s blagom do umjerenom hipertenzijom. Ispitanici su bili stari između 31 i 54 godina; nogomet hipertenzija je "dobila zadatak" igrati nogomet sat vremena dva puta tjedno, dok je druga polovica saslušala liječnika opće prakse i njegove savjete za nogomet hipertenzija tlaka kao što je povećanje tjelesne aktivnosti i zdrava prehrana.

nogomet hipertenzija hipertenzija nasljeđuje

Nimalo iznenađujuće, svi su ispitanici doveli u red udio masnog tkiva, poboljšali su funkcije pluća, kod većine je zamijećeno znatno snižavanje tlaka. Kod tri četvrtine ispitanika je tlak bio unutar preporučenih granica. Ako je nogomet i vaš odabir rekreacije, budite oprezni jer ozljede prijete i na rekreativnom nogometu!

nogomet hipertenzija primjeri hipertenzija

Naime, dugi sprintevi i teški udarci, zajedno s naizmjeničnim zaprekama kao što je protivnička blokada usmjerena prema suparnikovim nogama, predstavljaju pravu opasnosti na nogometnom nogomet hipertenzija - čak i tijekom rekreativnog nogometa, sugerira nova studija. Nije obavezno, ali je lijepo od tebe!

nogomet hipertenzija hipertenzija lijekovi liječenje prvog stupnja