Rosuvastatin hipertenzija


snizen pritisak simptomi

Rosuvastatin u primarnoj i sekundarnoj prevenciji kardiovaskularnih događaja Uloga rosuvastatina u primarnoj i sekundarnoj prevenciji kardiovaskularnih događaja i utjecaj na suradljivost bolesnika opisana rosuvastatin hipertenzija u radu objavljenom u časopisu Cardiologia Croatica.

Širok raspon jačine rosuvastatina u 6 različitih doza od 5 do 40 mg omogućuje da količinu lijeka prilagodimo potrebama bolesnika kako bi liječenje bilo učinkovito, a eventualne neželjene nuspojave lijeka svedene na minimum. Kardiovaskularne su bolesti vodeći uzrok smrtnosti u svijetu, a povišene masnoće u krvi jedan su od najvažnijih čimbenika rizika za njihov nastanak.

U tome je smislu učinkovito smanjenje lipida bitan napredak u smanjenju pobola i smrtnosti od neželjenih kardiovaskularnih događaja, što dokazuju i mnogobrojne studije. Za smanjenje masnoća rosuvastatin hipertenzija su učinkoviti antilipemici, a među njima statini zauzimaju središnje mjesto.

hipertenzija mučili što učiniti

To je sintetski statin koji inhibira enzim 3-hidroksimetilglutaril koenzim A reduktazu te na taj način smanjuje sintezu endogenog kolesterola. U literaturi su opisani i protuupalni, antioksidativni i antitrombotski učinci ovoga lijeka, koji dodatno smanjuju rizik od kardiovaskularnog pobola i smrtnosti, a ne mogu se pripisati isključivo smanjivanju razine ukupnog kolesterola.

hipertenzija stupnja 2 se može liječiti

Kako je liječenje hiperlipidemije od ključne važnosti rosuvastatin hipertenzija smanjenje kardiovaskularnog rizika, potrebno je naglasak staviti na redovito uzimanje lijeka i na rosuvastatin hipertenzija adekvatnog načina da bolesnik ostane na terapiji statinima. U tome smislu širok raspon jačine rosuvastatina u 6 različitih doza od 5 do 40 mg omogućuje da količinu lijeka prilagodimo potrebama bolesnika kako bi liječenje bilo učinkovito, a eventualne neželjene nuspojave lijeka svedene na minimum.

prijenos najvažnija stvar o hipertenziji