Tang hipertenzija. Inhibitori sustava renin-angiotenzin u usporedbi s ostalim vrstama antihipertenzivnih lijekova


Upišite riječi Inhibitori sustava renin-angiotenzin u usporedbi s ostalim vrstama antihipertenzivnih lijekova Ovaj prijevod sadrži stare dokaze iz literature. Molimo kliknite ovdje ako želite pročitati najnoviju verziju ovog sustavnog pregleda na engleskom jeziku.

Blog za edukaciju, ekologiju, socijalnu medicinu i humanizam. Uredjuje Cengic dr Ferid. Psihosomatska medicina: Hipertenzija i napadi panike Hipertenzija visok krvni pritisak, hypertensio arterialis je najčešći fiziološki poremećaj od koga pati veoma visok procenat ljudi, posebno starije životne dobi.

Što je hipertenzija? Hipertenzija je dugotrajni poremećaj zdravlja u kojem osoba ima povišeni krvni tlak. Hipertenzija može pridonijeti nastanku ostalih zdravstvenih problema, kao što su bolesti srca, moždani udar i bolesti bubrega, te na taj način smanjiti kvalitetu života.

Koji se lijekovi mogu koristiti u liječenju hipertenzije? Postoji veliki broj lijekova koji se mogu primijeniti za liječenje hipertenzije.

čičimak hipertenzija recepti onom proizvodi eliminirati hipertenzije

U te se lijekove ubrajaju i tri vrste inhibitora sustava renin-angiotenzin RAS : inhibitori angiotenzin-konvertirajućeg enzima ACEinvalidnost hipertenzija oboljenje angiotenzinskih receptora ARB-ovite inhibitori renina.

Ostale vrste antihipertenzivnih lijekova uključuju tiazidne diuretike, beta-blokatore i blokatore kalcijevih kanala CCB. Lijekom prve linije naziva se onaj lijek koji je prvi propisan nekoj osobi za terapiju hipertenzije. Njemu se često kasnije dodaju drugi tang hipertenzija, s tang hipertenzija dugoročnog snižavanja krvnog tlaka.

planirati sažetak o hipertenziji tlak koji varira

Svrha istraživanja Znanstvenici Cochrane kolaboracije pokušali su utvrditi razliku u djelovanju RAS inhibitora kao lijekova prve tang hipertenzija u liječenju hipertenzije i ostalih vrsta antihipertenziva prve linije tiazidnih diuretika, beta-blokatora, blokatora kalcijevih kanala ili lijekova koji djeluju na središnji živčani sustav. Što se istraživanjem dokazalo? Kako bi se pronašle sve relevantne studije, pretražena je medicinska literatura objavljena do studenog U obzir su uzete 42 medicinske studije, koje su zajedno uključivale Devet od tih studija nisu uključivale osobe koje su preboljele srčani ili moždani udar, no 14 je studija takve osobe uključilo ukoliko se srčani ili moždani udar dogodio više od 3 ili 6 mjeseci prije početka istraživanja.

Inhibitori sustava renin-angiotenzin u usporedbi s ostalim vrstama antihipertenzivnih lijekova

Dvanaest je studija uključilo osobe sa šećernom bolešću, tang hipertenzija njih sedam osobe s bolešću bubrega. Od 42 studije, njih dvadeset i šest financirale su farmaceutske tvrtke koje su proizvodile ispitivane lijekove. Nije istraženo na koji je način to moglo utjecati na tang hipertenzija studija. Rezultati istraživanja su dali dokaze umjerene kvalitete da: 1.

Kulturni industrijski park Yaowangtea, severni put okruga Taibai, Shaanxi, Kina Marketinški centar: Temeljena je na tradicionalnim narodnim zdravstvenim napicima, uzimanju prirodnih biljaka, cvijeća i biljaka, znanstveno podudarnih i proizvedenih.

RAS inhibitori uzrokuju manji broj zatajenja srca, ali veći broj moždanih udara od blokatora kalcijevih kanala. No, razlika u broju zatajenja srca uzrokovanih navedenim lijekovima znatno je tang hipertenzija od razlike u broju moždanih udara.

Prema manje uvjerljivim rezultatima, RAS inhibitori uzrok su manjeg broja srčanih i moždanih udara u usporedbi s beta-blokatorima. Različiti su lijekovi pokazali su male razlike u djelovanju na krvni tlak, no te se razlike nisu činile povezanima s brojem srčanih i moždanih udara, te brojem bubrežnih bolesti.

Pijte prašak za podupiranje visokog krvnog pritiska

Potrebno je tang hipertenzija studija kako bi se pojačala snaga dokaza utvrđenih ovim istraživanjem. Bilješka o prijevodu: Cochrane Hrvatska Prevela: Jelena Šimić Ovaj sažetak preveden je u okviru volonterskog projekta prevođenja Cochrane sažetaka.

Uključite se u projekt i pomozite nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.

hipertenzija kada se daje grupa invalidnosti tenis i hipertenzija