Koprive hipertenzija, Visoki krvni tlak - 'tihi ubojica'


Kod nas se javljaju dvije vrste koprive: Urtica dioica L. Cvjetovi koprive su jednospolni, vrlo neugledni i sitni, skupljeni u visećim mlohavim resama. Kopriva cvjeta od početka lipnja do kraja rujna.

koprive hipertenzija kako regulisati srcani pritisak

Oprašivanje se vrši uz pomoć vjetra, budući da kopriva ne privlači nikakve insekte, ističu stručnjaci s poljoprivrednog portala Priroda i biljke. Obje navedene vrste koprive vole dobro pognojeno tlo te ih je moguće pronaći u: vrtovima uz kuće, uz prometnice, mjestima gdje se zadržavaju domaće životinje.

koprive hipertenzija liječenje hipertenzije tijekom 4 godine

Svi nadzemni dijelovi koprive se koriste za pripremu soka od koprive, a od listova i korijena se može pripraviti čaj. Premda je ljekovita, kopriva ima široku upotrebu i izvan medicine, koprive hipertenzija koristi se: u tekstilnoj industriji, kao ekstrakt u šamponima za masnu kosuza pripremu ukusnih koprive hipertenzija i variva, u prehrambenoj industriji za proizvodnju posebnih vrsta sireva, kao sredstvo za suzbijanje lisnih uši, kao hrana za zečeve i svinje.

koprive hipertenzija terapijski hipertenzija punjenje

Foto: Photospin Svi dijelovi koprive imaju ljekovito djelovanje — cvijet, stabljika, lišće i korijen. Ljekovita svojstva koprive se ogledaju u njenom posebnom sastavu.

koprive hipertenzija kako da se veselka hipertenzije

Kopriva sadrži: vitamine A, C i B, minerale kalcij, željezo, magnezijfosfor, kalij i natrij, sve esencijalne aminokiseline. Premda je u prošlosti bila vrlo popularna u liječenju brojnih tegoba i bolesti, ljekovitost koprive je potvrđena tek u novije vrijeme.

koprive hipertenzija ishranom protiv visokog krvnog pritiska

U narodnoj medicini kopriva ima široku primjenu. Kopriva kao lijek se u narodnoj medicini koristi u liječenju bolesti i stanja kao što su: jačanje imunološkog sustava.

koprive hipertenzija živin tlakomjer